Напредва ремонтът на спортната площадка на ОУ „Христо Ботев“ в Исперих

След като в края на миналата година Министерството на младежта и спорта одобри финансирането на проект на Община Исперих за ремонт и модернизация на спортното игрище в двора Основно училище „Христо Ботев“ в град Исперих, ремонтните дейности вече са факт. През изминалата седмица беше положен втори слой ударопоглъщаща настилка на спортното игрище на училището.
Проектът предвижда превръщане на спортната площадка в модерно мултифункционално игрище, което ще разполага с условия за практикуване на различни видове спорт – баскетбол, волейбол и футбол, с подходящо спортно оборудване, специализирана настилка и трибуни за зрители.

Предвижда се изпълнението на дейностите да приключи до края на месец април 2024 година.

YouTube

Припомнаме, че през месец юли, като част от последователната политика на ръководството на местната администрация за насърчаване развитието на детско-юношеския и масовия спорт и ангажираността на младите със спортни занимания, започна обновяването на градския стадион в Исперих. Със средства от Програма за развитие на селските райони се изгражда мултифункционална спортна площадка, а съществуващата лекоатлетическа писта изцяло се реновира. По продължение на пистата ще бъде монтирано енергоспестяващо осветление.

През април месец тази година Община Исперих подписа още един договор с ДФЗ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализирането на ремонтни дейности по източните трибуни и пространството около тях с обособяване на 1359 седящи места, изграждане на площадка за фитнес на открито, изпълнение на външно осветление за осветяване пространството пред обслужващата стадиона сграда, изграждане на автоматизирана поливна система и нова тревна настилка на терена на стадиона.

НАПРЕДВА РЕМОНТЪТ НА СПОРТНАТА ПЛОЩАДКА В УЧИЛИЩНИЯ ДВОР НА ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ В ИСПЕРИХСлед като в края на миналата…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Thursday, October 26, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе