Възстановиха детски кът за игра в Кубрат

Обновена детска площадка бе тържествено открита днес в град Кубрат в присъствието на временно изпълняващия кмет на община Кубрат, г-н Мирослав Йорданов, председателят на Общинския съвет, г-н Хюсеин Юмеров, зам.-кметът на Кубрат, г-жа Женифер Пойраз, завеждащият отдел „Просвета и Култура“, г-н Здравко Вутов, местни парламентаристи, служители и специалисти от Община Кубрат, десетки деца от ДГ „Щастлива детство“ – гр. Кубрат, както и жители и гости на града.

Събитието на обновения детски кът за игра в центъра на лудогорския град започна с поздравително обръщение от кмета Йорданов към присъстващите съветници с чиито средства и с финансова подкрепа от Община Кубрат бе възстановена изцяло детската площадка.

YouTube

Поздравителни думи бяха отправени към всички присъстващи парламентаристи и от председателя Хюсеин Юмеров, който благодари на всички съветници за успешния мандат, за подкрепата, градивните критики и ползотворни решения. Акцент в обръщението си Хюсеин Юмеров постави и към децата, за чието бъдеще трябва да се борят всички. За малчуганите вече са изградени нови люлки, детска пързалка, клатушка, ударопоглъщаща настилка, нова ограда, нови пейки за отдих и други пособия за забава.

В. И. Д. кмет честити на всички новата придобивка и благодари на всички, които участваха в нейното изграждане, след което заедно със съветниците от мандат 2019/2023 г. прерязаха лентичката на детския обект.

По стар обичай гостите бяха посрещнати с питка и сол, а детските усмивки и вълнения впечатлиха всички. След откриване на обекта в небето полетяха десетки балони в цветовете на българското знаме, а на всички съветници бяха поднесени благодарствени плакети, както и отличия за кметовете на община град Кубрат.

„Играйте, радвайте се и се забавлявайте, но молбата ни е разумно да ползвате новото съоръжение, за да може дълго време да се запази в сегашния си вид!“, призоваха от местната управа.

МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ И ОБЩИНА КУБРАТ ВЪЗСТАНОВИХА ДЕТСКИ КЪТ ЗА ИГРА В КУБРАТ – ДЕСЕТКИ БАЛОНИ ПОЛЕТЯХА В НЕБЕТО Обновена…

Posted by Община Кубрат on Friday, October 27, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе