Над 500 нарушения по пътищата в Разградско за седмица

520 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 23 до 29 октомври 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 921 фиша и 79 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол.

YouTube

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на алкохол и в два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които двама души са загинали, а един е ранен, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

През месец октомври на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 1620 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 326.

От 1 до 30 ноември се извършват засилени проверки за техническата изправност на превозните средства. Специализираната полицейска операция е с акцент системите за намаляване на шума от автомобилите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе