Частично бедствено положение обявиха и в община Лозница – за селата Бели Лом и Веселина

Снимка: Мехмед Азиз

Вследствие на бурните ветрове и силен дъжд, които вчера – 4 ноември, преминаха през област Разград, в селата Бели Лом и Веселина, община Лозница са засегнати десет жилищни постройки, от които няколко са с напълно отнесени покривни конструкции, а други  частично разрушени покриви. Повредена е електропреносната мрежа, компрометирани са два електропреносни стълба. Нападали дървета затрудняват движението.

В тази връзка временно изпълняващия длъжността кмет на Община Лозница Ферди Ахмед със заповед обявява частично бедствено положение за двете населени места – Бели Лом и Веселина, с начало 4 ноември и срок от три дни.

YouTube

Областният управител Владимир Димитров веднага изпрати в двете лознишки села представител на Областна администрация.  Директорът Дирекция АПОФУС Светлин Симеонов на място задейства екипи на Електроразпределение Север, които започнаха да възстановяват електроподаването. Заедно с ръководството и експерти от Община Лозница  и кметовете на двете села те описаха щетите по домовете. Задействани бяха и социалните служби, като директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Татяна Костова с екипа си се отзова бързо, за да участва в описването на  щетите по домовете, с цел собствениците да кандидатстват за еднократни помощи от Агенцията за социално подпомагане.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе