Изборният ден в Разградско стартира

Охраняването на изборните помещения през нощта протече в спокойна обстановка. В 7 часа тази сутрин секционните помещения и  материалите в тях бяха предадени на 74 –те СИК, които функционират за втори тур в област Разград. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателната комисия.

YouTube

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл [email protected] или в ОДМВР-Разград на тел. 084 62 72 57.

Създадена е организация звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ да работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. В дните от 31 октомври до 3 ноември е издадено само едно удостоверение – в Разград. В деня за размисъл удостоверения за гласуване не са издавани. Връчени са три изготвени лични карти в Разград.

Получените в ОДМВР сигнали във връзка с изборите вече са общо 53. В съботния ден не са получавани жалби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе