Сектор „БДС“ при Участък Лозница спира работа за неопределено време

ОДМВР-Разград уведомява, че „БДС“ при Участък-Лозница спира работа за неопределено време, считано от днес /6 ноември/.

Жителите на общината ще бъдат обслужвани в сектор „Български документи за самоличност“ в Разград. За периода от 23 октомври до 5 ноември в Лозница са връчени 8 лични карти и един паспорт. Приетите заявления са 20. За сравнение в БДС-Исперих са приети 87 заявления и са връчени общо 127 документа. В БДС-Кубрат за същия период са приети 84 заявления и са връчени 115 лични документа. Най-голямо е натоварването в областния център, където за седмица са приети 586 заявления за издаване на лични карти и паспорти, а са връчени 640 документа.

YouTube

На територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, пребивават  лица с постоянен адрес в Област Разград и изтекли или изтичащи български лични документи – до края на годината изтичат 640 лични карти, 1319 паспорта и 551 СУМПС. Изтекли, но неподновени са 657 лични карти, 5496 паспорта и 770 шофьорски книжки.

МВР напомня, че :

  • в срок до 30 дни, след изтичане валидността на личната карта, трябва да се подаде заявление за нова лична карта, в противен случай глобата е от 20 лв. до 150 лв.;
  • в срок до 3 месеца след изтичане валидността на паспорта, същият трябва да се върне на органа, който го е издал, в противен случай глобата е от 20лв. до 150 лв.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе