Шампионът по сумо Пенчо Дочев се срещна с ръководството на Община Исперих

На 3 ноември 2023 г. временно изпълняващият длъжността кмет на Община Исперих Аксел Кючюк връчи грамота на исперихчанина Пенчо Дочев като признание за неговите европейски и световни спортни постижения.

Пенчо Дочев беше поканен от ръководството на Община Исперих след като през тази календарна година завоюва златен медал на Трети европейски олимпийски игри в полския град Краков, сребърен медал на Европейското първенство по сумо, което се проведе в Кротошин, Полша, и бронзов медал на Световното първенство по сумо в Токио, Япония.

YouTube

По време на срещата, на която присъстваха председателят на Общинския съвет Бейти Бекир и инж. Белгин Шукри, шампионът по сумо разказа за активната си спортна година, за най-големите си постижения и най-вълнуващите преживявания. Той благодари на местната власт за подкрепата и уважението, които винаги му оказва.

Ръководството на Община Исперих пожела на Пенчо Дочев да бъде все така упорит и да продължава да носи слава на родния си град и на страната. „Всички граждани на Исперих се гордеем с теб!“, категорично заявиха управниците и подчертаха, че приоритет в политиката на Община Исперих е грижата за младите хора, включително за развиване на спортните им заложби и талантите им.

ШАМПИОНЪТ ПО СУМО ПЕНЧО ДОЧЕВ СЕ СРЕЩНА С РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНАТА В РОДНИЯ СИ ГРАД ИСПЕРИХДнес /03.11.2023 г./…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Friday, November 3, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе