Лудогорец би Етър с 4:0 на “Ивайло” (ВИДЕО)

Лудогорец победи с лекота Етър – 4:0, като всичките попадения паднаха през първото полувреме. Успехът позволи на шампионите да влязат в Топ 3 с мач по-малко, който ако бъде взет, отборът ще излезе първи .

Георги Дерменджиев бе направил само две промени в своя състав, за разлика от тима, победил с 2:0 Фенербахче. Резерви бяха Педро Нареси и Кайо Видал, а на техните места излязоха Тодор Неделев и Рик Джонатан.

YouTube

Шампионите започнаха съсредоточено и поведоха още в 3-ата минута. Якуб Пьотровски подаде надясно за Аслак Фон Витри, който намери Квадво Дуа и той без напрежение прати топката в мрежата на Мартин Величков. Десет минути след това Текпетей можеше да отбележи второ попадение, но силният му удар не намери целта.

В 32-ата минута Лудогорец поведе с 2:0. Страхотен гол от фаул отбеляза Тодор Неделев. Това беше първото му попадение за „орлите“ през този сезон. Шампионите бяха много близо до трето попадение, но ударът на Тодор Неделев срещна гредата. В 37-ата минута Якуб Пьотровски с дежурното си попадение, сложи точка на спора. Той получи пас от Антон Недялков и майсторски прати топката в мрежата на Мартин Величков. Секунди по-късно Дуа можеше да вкара второто си попадение в мача, но пропусна изключително чисто положение.

В 41-ата минута нямаше какво да спаси Етър. Бърнард Текпетей направи страхотен пробив през средата на терена и останал сам срещу Мартин Величков нямаше как да сбърка.

На почивката Светослав Петров направи тройна смяна и това даде някакъв ефект, като отборът му заигра по-добре. Мартин Моран пробва рефлекса на Слуга, който обаче спаси. В 61-ата минута Рик беше близо до това да сложи името си в списъка с голмайстори, но не намери целта. Секунди след това в игра за шампионите се завърна Сонко Сундберг, който лекуваше контузия в последните над 2 седмици. Очакваше се, че бившият защитник на Левски ще бъде аут до края на годината, но ето, че той се възстанови много по-бързо.

В 69-ата минута Етър остана с човек по-малко. Втори жълт и респективно червен картон получи Луис Кордова. До края Лудогорец можеше да вкара и още, но късметът покри „болярите“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе