Кметът Добрин Добрев бе гост на празника на Русенския университет

Кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави ръководството на Русенския университет с Деня на учебното заведение. Той бе сред официалните гости на събитията, посветени на: Деня на Русенския университет, 78-годишнината от създаването на висшето училище и 173-тата годишнина от рождението на неговия патрон Ангел Кънчев.

YouTube

Кметът Добрин Добрев присъства на откриването на Научноизследователски комплекс към Русенския университет. Заедно с останалите официални лица: заместник-министъра на образованието и науката Генка Петрова, кметът на Русе Пенчо Милков, областния управител на Русе Данаил Ковачев и други, г-н Добрев   разгледа лабораториите, в които вече се провеждат интересни експерименти, усъвършенстват се постижения на науката, търси се и реализация в различни сфери на научните открития.

Кметът Добрин Добрев присъства и на тържеството в зала „Канев“ по повод Деня на Русенския университет. Част от него бе и церемония по връчване на дипломите на придобилите научни степени и звания през настоящата година представители на академичната общност. Г-н Добрев поздрави лично Цветан Димитров от Филиал-Разград на Русенския  университет, който е сред четиримата преподаватели от Русенския университет, които през настоящата година са придобили научното звание „Професор“.

Кметът Добрин Добрев поздрави ректора на Русенския университет акад. Христо Белоев, който е и носител на отличието „Почетен гражданин на Разград“ и му връчи поздравителен адрес, в който се казва:

„Всеки празник на Русенския университет е празник и на жителите на Община Разград, тъй като много неща свързват региона ни с учебното заведение. Мнозина наши съграждани правят точния избор да завършат образованието си в Русенския университет, а след това да се реализират в родното Лудогорие и да допринасят за развитието на община Разград. В личен план съм горд, че и аз направих този избор и винаги с хубави спомени се завръщам в моята Алма Матер.

От името на ръководството на Община Разград изразявам удовлетворение от доброто сътрудничество както с ръководството на Русенския университет, така и с ръководството на Филиал Разград. Убеден съм, че това сътрудничество ще продължи и ще е от полза за жителите на региона още дълги години.“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе