Малчугани от Кубрат посетиха ферма по проект „За животните с любов“

Малчугани от Детска градина „Щастливо детство“ в град Кубрат гостуваха на милите и дружелюбни животни от кравеферма, конеферма и птицеферма в село Севар по проект „За животните с любов“ по Националната програма (НП) „Хубаво е в детската градина“.

YouTube

Целта на посещението беше децата да обогатят представите си за начина на живот, поведение и хранене на животните, както и да видят грижите, които се полагат за тях. В детските очи проблясваше любов и щастие от връзката им с животните, връзката, която се гради дълго и изисква дисциплина, отдаденост и грижа. Малките възпитаници научиха един безценен урок, че е необходимо да се отнасят с уважение и любов към животните.

От ръководството на градината благодариха за гостоприемството и за сладките изненади на г-жа Неджмие Чакър, г-н Хамза Чакър и г-н Фергюн Юмеров.

НП „Хубаво е в детската градина“ е разработена в съответствие с Приоритетна област 1 „Ранно детско развитие“ на Стратегическата рамка за развитие на образованието, обучението и ученето в Република България (2021-2030). Дейностите по програмата са насочени към подкрепа на прилагането и популяризирането на иновативни практики, с които се цели повишаване на качеството на предучилищното образование.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе