Новата спортна площадка в двора на ОУ „Христо Ботев“ в Исперих е официално открита

16.11.2023 г./ официално беше открита комбинираната спортна площадка в Основно училище „Христо Ботев“ в Исперих. Новооткритият обект разполага с условия за практикуване на баскетбол, волейбол и футбол, със специализирана настилка и трибуни за зрители.

YouTube

Лентата на новото мултифункционално игрище прерязаха кметът на Община Исперих инж. Белгин Шукри и директорът на учебното заведение Нели Атанасова.

„Обектът е с изключително важно значение за развитието на масовия спорт и физическата култура на децата и младежите в град Исперих, защото спортът формира важни качества у подрастващите. Своеобразният мини спортен комплекс дава нови възможности на състезатели от всички възрасти да подобряват своите постижения“, каза в словото си кметът Белгин Шукри. Той подчерта, че очаква новият комплекс да се превърне в терен за бъдещи спортни изяви на възпитаниците на училището.

С реализирането на предвидените дейности по проекта комбинираната спортна площадка се превърна в атрактивна и модерна придобивка за провеждане на спортни мероприятия и системни занимания със спорт.

Проектът за модернизиране на площадката е финансиран от Министерство на младежта и спорта с безвъзмездна финансова помощ.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе