„Ден на четенето“ отбелязаха учениците от НУ „Васил Левски“ в Лозница

На 17.11.отбелязваме първия „Ден на четенето” в България, а инициативата е на фондация “Четене”, която се реализира в сътрудничество с фондация „Детски книги“ и Сдружение „Книги и четене“ и подкрепата на Stiftung Lesen (Фондация „Четене“), Германия.

YouTube

Децата от Начално училище „Васил Левски“ гр. Лозница също отбелязаха “ Ден на четенето“. Учениците от 4. а клас се включиха активно в тази инициатива като приеха поканата на малките ученици от 1. а клас да им почетат любими приказки. Наред с това участваха в драматизация, оцветяваха и рисуваха любими литературни герои.

Учениците от 4. б представиха две от най-известните и обичани приказки, които бяха нарисували и оформили в книжки пред децата от 1. б клас и децата от предучилищна група „Калинка“ към ДГ „Веселие“.

Третокласниците изработиха листовки „Знам тези правила“, четоха любими приказки заедно със своите родители, рисуваха моменти от литературни произведения, както и четоха кратки откъси на английски език.

 

Второкласниците се запознаха с презентацията „Ден на четенето в България“, както и сглобяваха пъзел по познати кадри от български народни приказки.

Накрая за награда всички ученици получиха книгоразделител.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе