Област Разград е блокирана. Не тръгвайте на път! (СНИМКИ) (ОБНОВЕНА)

Временно движението в област Разград е ограничено за всички МПС поради обилен снеговалеж и намалена видимост. Това информират от АПИ. Ограничението е въведено в 02:30 ч. тна 26 ноември.

Изградени са 8 КПП със сили на ОДМВР-Разград.

YouTube

Критичните точки са на главен път Русе – Варна в участъка от с. Осенец към с. Езерче; на републикански път Разград – Исперих в участъка до ЖП прелеза при с. Ясеновец; по републикански път Разград – Кубрат, в участъка на разклона за с. Просторно и с. Побит Камък. На тези места е необходимо разчистване с роторни снегорини. Големи снегонавявания има по пътя град Кубрат към гр. Тутракан, в участъка до с. Задруга, на изхода на Кубрат за Русе, по пътя гр. Исперих – с. Веселец.

По информация от Енерго Про около 60% от абонатите в областта са без електрозахранване поради повреди или изключване на електропреносната мрежа.

Почти всички общини в област Разград са без ток, заради паднали дървета върху електропреносната мрежа. Изцяло без ток от часове са Лозница, Самуил и Цар Калоян, в Исперих без ток са четири села, в Кубрат – всички населени места.

Деветима бедстващи, от които 5 деца, са евакуирани от три  автомобила, пътуващи по Е-70 към Разград. Към момента са настанени в сградата на РСПБЗН-Цар Калоян.

От РДПБЗН са оказали съдействие на линейка, която е повикана в Стражец. Приети са сигнали за паднали дървета, които са затиснали служебни и лични автомобили.

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” е в пълна мобилизация и реагират на сигнали за оказване на помощ на бедстващи граждани като нуждаещи се от спешна медицинска помощ, родилки и хора на хемодиализа.

Наши читатели информираха, че на много места в града е спряно и парното.

На много места има паднали клони и дървета. Към10:30 са обработени са 4 сигнала за паднали дървета и един сигнал за транспортиране на болен човек. Евакуирани са деветима пътници, сред които и 5 деца, придвижвали се с два леки автомобила по път Е-70 към Разград. ,Цялата пътна инфраструктура в областта от 02:00 ч. на 26.11.2023 г. е блокирана и има изградени КПП-та от органите на полицията. Поради повреда в електрозахранването много населени места в областта са без електричество.

Областният щаб за защита при бедствия и аварии е в оперативен режим от 24 ноември (петък). Тогава областният управител провери готовността на всички отговорни институции за предстоящата сложна зимна обстановка.

Обстановката се следи и се поддържа постоянна връзка с представителите в Областния щаб, които имат отношение към усложнената обстановка, като общините, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Областна дирекция на МВР, Областно пътно управление, Центъра за спешна медицинска помощ, енергоразпределителните дружества и ВиК операторите и със снегопочистващите фирми.

Областният щаб за защита при бедствия и аварии ще прецени дали да бъде обявено бедствено положение в област Разград.

Апелираме гражданите да не предприемат пътувания и да не напускат домовете си, ако не е наложително.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе