Отворени са пътищата към Шумен, Русе и Попово

Пътищата Разград-Шумен, Разград-Попово и Разград-Русе са отворени. Тъй като в областна администрация постъпват почти всяка минута обаждания за това, кой път е отворен за движение и дали може да се стигне до дадено населено място, Областният управител е категоричен, че дори да има почистени участъци, докато не се получи потвърждение от Областно пътно управление, че целият път е почистен и от ОД МВР, че е отворен, пътищата се считат за затворени и непроходими.

Всяко тръгване на път без да се базира на официална информация за отварянето на пътя, усложнява допълнително обстановката и е предпоставка за ПТП или за запушване на движението и най-вече възпрепятства почистването.

YouTube

Населението на област Разград се информира най-често от социалните мрежи, където се подават погрешни сигнали дали е отворено или не. За официална и достоверна информация се счита информацията на фейсбук страницата на Областна администрация, на официалната страница на Областна администрация, както и информация в медиите, получена от пресцентъра на МВР или ОПУ. На страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“ има официална информация за всеки един участък от републиканска пътна мрежа, дали е отворен или не.

Затворени остават пътищата за Търговище, за Кубрат, за Завет и за Исперих.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе