Информационна среща на тема „Биологично земеделие“ в Исперих

Снимка: Мехмед Азиз

В залата на Общински съвет в град Исперих се провежда информационна кампания на Министерство на земеделието и храните съвместно с Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) чрез своите Териториални областни офиси (ТОО) и Мобилни общински офиси (МОО) на тема „Биологично земеделие – възможности за подкрепа на биологичните производители. Изпълнение на поети ангажименти по ПРСР 2014 – 2020 г.“ за предимствата на биопроизводството, под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“.

Снимка: Мехмед Азиз

YouTube

Антон Димитров – от Мобилния общински офис към Националната служба за съвети в земеделието и Камелия Махакян – регионален координатор за Северен централен район на Дирекция Мобилни общински офиси в Националната служба за земеделието информират участниците в детайли за разликите между конвенционалното и биологично производство, за основните му принципи, нормативната уредба и задълженията, които следва да се спазват при отглеждането на различните култури и животни.

Снимка: Мехмед Азиз

Присъстващите получават и информация за възможностите за подкрепа, с конкретните ставки за подпомагане в сектора, като ще се представят и добри практики от биопроизводството на други страни.

Снимка: Мехмед Азиз

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе