Лудогорец на 1/4 финал за Купата след 4:0 над Локомотив (Пловдив)

Носителят на Купата на България Лудогорец записа изразителна победа преди решителното гостуване на ЦСКА в неделя. „Орлите“ удариха с 4:0 Локо Пд, като три от головете бяха дело на влезли като резерви играчи – Рик, Руан и Тисера. Иначе първият бе реализиран от Кайо Видал. Гостите играха с човек по-малко над половин час, след като втори жълт картон получи Хорхе Сегура.

Треньорът на „орлите“ Георги Дерменджиев заложи на голяма част от своите титуляри, сред които Пьотровски, Текпетей, Вердон и Гонсалвеш. Почивка получиха единствено Ноа Сонко Сундберг и Антон Недялков. Отново на вратата бе младият Дамян Христов, a на пейката – Пламен Пепеляшев.

YouTube

Срещата започна с голямо положение за Лудогорец. Квадво Дуа изведе Кайо Видал сам срещу вратаря. Той предпочете да подава, а не да завърши сам атаката и подаването му към Бърнард Текпетей бе блокирано от играч на „смърфовете“.

В 11-ата минута Лудогорец поведе. Клод Гонсалвеш пусна майсторски към Бърнард Текпетей, който се измъкна от защитата на Локо Пд и излезе сам срещу Динко Хоркаш. Ганаецът предпочете да подава и пусна топката вляво от себе си, където бе Видал. Този път той стреля и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на гостите – 1:0 за Лудогорец! В 42-ата минута Квадво Дуа опита да прехвърли Хоркаш с удар от дистанция, но хърватинът внимаваше и се справи.

Още в 58-ата минута Локо Пд остана с човек по-малко. Втори жълт картон получи Хорхе Сегура, който фаулира Квадво Дуа. Само няколко минути след това Текпетей стреля силно с левия крак, но Хоркаш се справи и изби. С човек по-малко гостите имаха проблеми и в 68-ата минута Текпетей намери добре Аслак Фон Витри, който от чиста позиция се зачуди дали да бие или да подава и така не създаде реална голова опасност. В 73-ата минута голям пропуск на празна врата с глава направи Франко Русо. Всичко свърши след 2 минути. Тогава резервата Рик Джонатан вкара фамозен гол, като с удар от около 25 метра не остави шансове на Динко Хоркаш – 2:0.

В 82-ата минута Рик Джонатан бе оставен напълно сам срещу вратаря на Локо Пд, но не успя да го преодолее. Три минути след това Квадво Дуа даде великолепен пас към резервата Руан, който нямаше как да сбърка – 3:0. В 94-ата минута дойде и времето на Матиас Тисера, появил се на терена само секунди преди това. Той получи пас отдясно от Сон и с десния крак не остави шансове на Хоркаш, оформяйки крайният резултат 4:0.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе