Над 71 000 къса нелегални цигари задържаха митническите служители на ТД Митница Русе през ноември

Най-голямото количество в един случай е установено от митническите служители в района на Дунав мост при Видин – 44 000 къса (2 200 кутии). Акцизните стоки, за които не са изпълнени разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) са открити при щателна митническа проверка, извършена в товарното помещение на камион, управляван от български гражданин на път за Франция. Цигарите са били скрити в седем чувала, завързани с въжета и залепени отгоре върху легално превозваните стоки. Кутиите били облепени с български акцизни бандероли, превозвани са в нарушение на ЗАДС, поради което са задържани, а водачът е санкциониран.

19 980 къса (999 кутии) цигари без български валиден акцизен бандерол са открили митнически инспектори в товарен автомобил на МП Оряхово. Камионът е управляван от турски гражданин, превозващ замразена риба. Проверяващите се усъмнили, че е възможно сред товара да има нелегално превозвани акцизни стоки, поради което са извършили щателна митническа проверка. Голямото количество цигари е установено при челната стена на агрегатното отделение. Нелегалните стоки са задържани. Образувано е досъдебно производство срещу нарушителя.

YouTube

При проверка на автобус, напускащ България през Дунав мост при Русе, митническите служители установили общо 6 200 къса (310 кутии) цигари. Тютюневите изделия са били без български акцизен бандерол и са намерени в двама от пътниците в автобуса, турски граждани. 2600 къса или 130 кутии са открити в якето на единия пътник. Установено е, че са поставени във вътрешността на дрехата през дупка в джоба. В багажа на друг от пътниците, в найлонов плик, са намерени още 3 600 къса (180 кутии) цигари. Всички нелегално пренасяни стоки са иззети, а нарушителите са санкционирани.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе