НАП дава възможност на регистрираните по ЗДДС лица да изтеглят справките-декларации като файл

Близо 26 000 регистрирани по Закона за данъка върху добавената стойност (ЗДДС) лица в ТД на НАП Варна вече имат възможност да изтеглят като файл подадените от тях справки-декларации, заедно с дневници за покупки и продажби по чл. 124 от ЗДДС.

Това може да се направи през Портала на електронните услуги на НАП, чрез избор на функционалност „Подадени данни“  в услугата „Приемане на справка – декларация по ДДС/Приемане на VIES – декларация“. В таблицата, която се визуализира на екрана, има списък със справки-декларации по чл. 125 от ЗДДС. При преглед на подадените данни с конкретен входящ номер, чрез линковете в колона „Файлове“,  могат да бъдат изтегляни подадените файлове на справка-декларация за ДДС, дневник за покупки, дневник за продажби и VIES-декларация.

YouTube

Изтеглянето на файловете е възможно за справки-декларации за ДДС, VIES-декларации и отчетни регистри по ЗДДС, подадени след март 2013 г.

Достъпът до функционалността се осъществява според Правилата за ползване на електронните административни услуги на Националната агенция за приходите (НАП), предоставяни с квалифициран електронен подпис (КЕП).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе