Кубрат се озари с коледни светлини

В град Кубрат тази вечер се състоя вълнуващо събитие, което озари иначе мъгливата вечер с коледните светлини и направи всички присъстващи, както и гражданите на града, малко по-щастливи. На площад „Възраждане“ се събраха десетки малчугани и представители на Общината, заедно с кмета, г-н Алкин Неби.

YouTube

На тържеството присъстваха председателят на Общинския съвет, г-жа Нуршен Халилова, заместник-кметовете на община Кубрат – г-жа Женифер Пойраз и г-н Мирослав Йорданов, директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов, завеждащият отдел „Просвета и Култура“ Здравко Вутов, служители на Общината и местни парламентаристи.

Специално за този момент, кметът и десетки малчугани, ръководени от г-жа Гинка Панчева, художествен ръководител към читалището в града, бяха запалени коледните светлини. Това събитие беше изпълнено с радост и вълнение.

В обръщението си кметът Алкин Неби заяви: „Уважаеми съграждани, мили деца и скъпи гости, в очакване сме на най-хубавите Коледни и Новогодишни празници. Тази вечер очакваме да видим и коледните светлини на нашата любима елха. Благодаря на всички, които с труда си допринесоха за този красив празник и грейването на елхата. Пожелавам на всички здраве, много щастие и повече усмивки. Честит празник и на имениците, които празнуват на този хубав и обичан празник – Никулден.“, каза кметът Алкин Неби.

Събитието беше още по-вълнуващо с участието на красиви снежанки и малки елфчета, които раздаваха вкусни лакомства на присъстващите. От самото начало, както децата, така и възрастните, се включиха в танците пред елхата и шейната с еленчетата на Дядо Коледа. Веселият момент беше оценен от всички присъстващи и беше допълнен от участието на кмета Неби, който се присъедини към хорцето на децата заедно с ръководството на Общината и Общинския съвет.

Със запалването на празничните светлини, град Кубрат постави началото на коледно-новогодишните празници, които обещават да продължат с вълнуващи събития до края на 2023 година, включително с посрещането на Новата 2024 година и Васильовден. Всички присъстващи останаха с невероятни спомени и вълнението от това чудесно събитие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе