Вторият сезон на сериала на БНТ – „Вина“ с премиера през януари

Вторият сезон на хитовия игрален сериал, продуциран от Българската национална телевизия – „Вина“ – започва на 7 януари 2024 г. и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

Първият сезон на „Вина“ се превърна в един от любимите български сериали, произведени в последните години. Обществената телевизия отново затвърди позицията си на водещ фактор във филмопроизводството у нас.

YouTube

 Надяваме се, че с продължението ще удовлетворим високите изисквания на аудиторията. За БНТ е важно да предоставя на зрителите качествени продукции, които да отговарят на съвременните художествени и кинематографични стандарти. Творческият екип и актьорският състав на „Вина“ работи усърдно за това и вярваме в успеха на втория сезон на сериала“, заяви Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Сериалът „Вина“ е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова.

Главните роли се изпълняват от Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева,  Димитър Селенски, Климентина Фърцова и др. Сред изненадите във втория сезон на „Вина“ е участието на още любими актриси – Лилия Маравиля, Мая Бежанска и Милица Гладнишка. Главните роли в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе