Лудогорец затвори Българска армия с шампионска победа (ВИДЕО)

Лудогорец показа кой е шампионът и победи ЦСКА с 1:0 в последния мач на Българска армия . Голът отбеляза влезлият като резерва Спас Делев в 108-ата минута.

В състава на Георги Дерменджиев имаше три промени. Серджио Пад се върна на вратата за сметка на младия Дамян Христов, а Сонко Сундберг замени Франко Русо. Испанецът Сон започна отдясно вместо Аслак фон Витри, който получи травма на загрявката. Иван Йорданов пък беше ляв бек, тъй като Антон Недялков отпадна от групата на Лудогорец.

YouTube

Първото по-добро положение за гол се откри пред гостите в 8-ата минута. Бърнард Текептей стреля силно от фаул, но Густаво Бусато изби. Десетина минути след това Амос Юга си откри позиция за удар, но бе блокиран в сетния миг. В 31-ата минута ЦСКА създаде първото си положение в срещата Назон намери добре Тобиас Хайнц отдясно, който веднага опита пас за непокрития Марселино Кареасо. Топката тупна и прескочи връхлитащия колумбиец.

После нервите взеха връх и за много кратко време жълти картони получиха Марселино Кареасо и Браян Кордоба. Защитникът фаулира Квадво Дуа и оспори официалното предупреждение, заради което се доближи опасно близо до рефера Драгомир Драганов. Той дори изкара червения картон от джоба за респект и това сякаш стресна Кордоба, който се отдалечи от ситуацията.

В края на първата част Дюкенс Назон, който беше най-активният на терена, се пребори с Оливие Вердон и подаде за Джонатан Линдсет, чийто удар обаче беше много слаб. Малко след това и хаитянинът пробва своя късмет, но нямаше точност.

На почивката Нестор Ел Маестро извади от игра Иван Турицов и го замени с Емануел Шакич. В началото на втората част Кайо Видал избяга именно от австриеца, финтира го и излезе на страхотна позиция, но не уцели вратата. Веднага след това Тобиас Хайнц се освободи от Иван Йорданов и стреля, топката се отби във Вердон и не намери целта.

Малко след тази ситуация срещата бе прекъсната за около 10 минути заради запалени димки и факли.

След като играта бе подновена, треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро, доволен от малкото създадени ситуации, извади от игра Матиас Фаетон и пусна вместо него Майкъл Естрада. В 79-ата минута Хайнц центрира от корнер към непокрития Амос Юга, който би с глава, топката тупна в земята, но мина над вратата.

Секунди след това треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев получи сериозен удар, след като контузия получи започналият мача на пожар Иван Йорданов, който бе заменен от опитния Георги Терзиев.

В края на редовното време Кайо Видал отново създаде трудности на защитата на „червените“, но и този път изстрелът му не беше точен.

В последните минути Нестор Ел Маестро тръгна смело напред, като извади от игра халфа Кареасо и пусна вместо него нападателят Данило Асприля. В 91-ата минута Густаво Бусато спаси ЦСКА. Якуб Пьотровски стреля много мощно от границата на наказателното, но бразилският вратар се разтегна и изби акробатично. След тази ситуация срещата отново бе прекъсната заради димки и факли. След подновяването на играта Дюкенс Назон стреля, но много слабо.

В 119-ата минута Лудогорец стигна до гол. След подаване на Пьотровски Рик излезе на много чиста позиция и намери непокрития Спас Делев, който нямаше как да сбърка – 1:0 за „орлите“. До края нервите взеха връх, а продължението на Драгомир Драганов бе цели 25 минути.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе