318 нарушения по пътищата на Разградско за седмица

318 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 4 до 10 декември 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 476 фиша и 48 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушение на правилата за движение са санкционирани 7 пешеходци.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства. В пет от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които петима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец декември на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 280 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 141.

В дните от 11 до 17 декември се провежда специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици, неправоспособност“. Контролната дейност е насочена предимно към тратокласната и общинската пътна мрежа, в малките населени места, в района на питейни заведения и през тъмната част от денонощието. Операцията е разпоредена по линия на Европейската мрежа на службите от Пътна полиция ROADPOL.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе