Хандбален клуб „Кубрат“ отстъпи пред Националната спортна академия в елиминациите за Купата на България

В една напрегната среща, Хандбален клуб „Кубрат“ се изправи срещу Националната спортна академия (НСА) по хандбал – „Васил Левски“ (София). Срещата се проведе в град Кубрат пред невероятна публика, като двубоят бе част от елиминациите за Купата на България. За съжаление, тимът на Кубрат отстъпи с 20:33 точки в полза на гостите, които ще продължат напред в очакване на жребия за следващия си съперник.

Момчетата на треньора Стефан Калинов получиха солидна подкрепа от публиката и направиха всичко по силите си, за да зарадват кубратчани. Определено, момчетата от града на Лили Иванова заслужаваха много по-добър резултат и дори победата. Въпреки това, силното им начало претърпя крах с редица от пропуски пред вратата на противника, както и с пропуснати чисти положения и дузпи.

YouTube

Спортната зала в лудогорския град от доста време не се бе изпълвала така от запалянковци, предимно от града домакин. Това е ярко доказателство, че кубратчани обичат хандбала, в който спорт иначе малкото градче традиционно бележи огромни успехи на местно и на национално ниво.

„Продължаваме усилено с тренировките. Във всеки спорт има победители и победени, макар че имахме своите шансове. Благодарим на публиката от сърце за огромната подкрепа и вярваме, че предстоят най-хубавите и сладки победи за всички нас“, коментираха от кубратския тим, който не пропусна да благодари за подкрепата на всички спонсори и Община Кубрат.

Момчетата на треньора Калинов продължават със срещите в град Русе на 6 януари 2024 г., където ще се изправят срещу отборите на „Спартак“ (Варна) и ХК „Шумен“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе