Светлинна атракция радва жителите на кубратското село Беловец

От седмица в центъра на селото греят разнообразни светлини и форми в различни цветове, които  създават невероятно настроение и напомнят все повече за  наближаващите коледни и новогодишни празници. Многоцветни новогодишни фигурки – снежинки, звезди, камбанки, мигат закачливо от фасада на сградите  и улични дървета в центъра на селото.  На светлинната магия няма как да останеш безразличен и затова  еднакво доволни са  малки и големи.

Зад инициативата стои Севги Ахмед, съпруга на новоизбрания кмет Ерсин Ахмед.  За нула време идеята получа подкрепа от много доброволци от селото, които създават светлинно коледно настроение и в Беличица. За изпълнение на коледната светлинна магия подкрепа оказва и кметът на Община Кубрат Алкин Неби.  От години Беловец не помни подобна празнична атмосфера, припомнят жителите на селото и не пестят комплименти и похвала за инициаторите.

YouTube

„Много малко ни трябва, за да стоплим сърцата си. Това обединение, които видях по подготовка на украсата, ми вдъхва надежда, че заедно наистина сме по-силни и можем да сътворим още по-големи  чудеса“, коментира кметът на селото.

Нади Карагьозова

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе