Благотворителна среща и коледен базар в Кубрат набират средства за ученици в неравностойно положение

В Ритуалната зала при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Кубрат се проведе традиционната коледна среща на кмета на община Кубрат Алкин Неби с кметове на села, общински съветници, представители на бизнеса, ръководители на различни институции, учреждения, директори на учебни заведения, местни общественици и граждани. Събитието бе уважено още от председателят на Общинския съвет Нуршен Халилова, заместник-кметоветовете Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, ръководители на отдели и дирекции.

YouTube

Срещата откри завеждащият отдел „Просвета и Култура“ към Общината, Здравко Вутов, който уточни, че тази година се набират средства за трима даровити ученици в неравностойно положение. Това са учениците Вяра Христова, Нурхан Рушид от СУ „Христо Ботев“ и ученичката Мелек Христова от ОУ „Христо Смирненски“- Кубрат.

Ученичката Мелек Христова се оказа и талантлива художничка, чиито картини бяха представени пред местната общественост от преподавателя Дончо Христов, който обясни, че талантливата седмокласничка има желанието наесен да продължи развитието на таланта и образованието си в Разград, но и трябват средства, както и подобряване на битовата среда в която живее. С бои и рамки за създаването на творбите си, които впрочем се изкупупиха много бързо, помогнал учителят Христов.

Коледни и новогодишни поздравления към присъстващите отправи кметът Алкин Неби, който връчи подаръци на коледарската група, поздравила присъстващите с наричания за здраве, щастие и берекет. Подаръци и лакомства получиха също и красивите сурвакарчета, които наричаха за здраве с богато украсени дряновици местните управленци и гости.

Средствата се набираха в прозрачна урна, която съхранява и средствата от организирания Коледен базар в град Кубрат. По време на събитието кметът на Кубрат призова хората за повече щедрост и открити топли сърца, изказвайки лични благодарности към всички присъстващи, уважили поканата му за благотворителност.

Набраната сума в подкрепа на талантливите и примерни ученици ще стане ясна много скоро.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе