Кметът на Исперих награди най-добрите спортисти на Общината за 2023 г.

Шампионът на Държавния личен отборен шампионат по борба за момчета Аксел Тансел Кадир от Спортен клуб „Осман Дуралиев – 2016“, неговият треньор и миниотборът на момчетата на волейболен клуб „Хан Аспарух“ заслужиха признание за своите успехи през изминалата година. Златният медалист Аксел Кадир получи наградата „Спортист №1“ за 2023 година на Община Исперих, Бехчет Хамид за „Треньор на годината“, а момчетата от миниотбора по волейбол, които станаха държавни първенци, заслужено спечелиха приза „Отбор на годината“ на събитието по награждаване на най-добрите спортисти на Община Исперих за 2023 година, което се проведе днес /20.12.2023 г./ в Заседателната зала на Администрацията.

YouTube

В категорията „Най-добър спортист на община Исперих“ бяха отличени още волейболистът Калоян Костадинов Георгиев, сребърният медалист на Държавното лично първенство по борба за момчета Гроздан Петков, волейболистът Вели Сали, футболистът, представител на Футболен клуб „Бенковски“ Хакан Шюкрю, сребърният медалист на Държавното лично първенство по борба за юноши Орлин Илиянов, Страхил Денчев, представител на миниотбора по волейбол, колоездачът от коло-клуб „Димитровец“ Георги Георгиев, волейболистката Мерал Ивова и футболистът на „Бенковски“ Ивелин Василев.

За най-перспективен млад състезател бе отличен златният медалист на Държавния личен отборен шампионат по борба за деца Ефе Махмуд.

С грамоти и парични награди кметът на Община Исперих награди изявените спортисти на 2023 година. Той изрази гордостта си от успехите им и подчерта, че ръководството на Общината ще продължи да инвестира усилия и средства за развитието на спорта на местно ниво. „Вашите успехи прославят града ни, а вие се превръщате в пример за подрастващите“, каза в приветствието си градоначалникът.

Сред гостите на церемонията днес бяха председателят на Общинския съвет Бейти Бекир, заместник-кметовете Ариф Ахмед и Аксел Кючюк, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Исперих Исмаил Айдън, експерти от администрацията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе