Читалището в село Бисерци отбеляза 95 години

С прекрасен концерт самодейците при НЧ „Стефан Караджа“ в село Бисерци отбелязаха 95 години от създаването на читалището. По повод настъпването на Коледните и Новогодишни празници малчуганите в селото посрещнаха и любимия Дядо Коледа.

Събитието беше уважено от кмета на община Кубрат Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Нуршен Халилова, кмета на селото Алиш Арифов, местни деятели и общественици, жители и гости на Бисерци.

YouTube

Поздрави по повод празника на читалището отправиха кметът Алкин Неби, кметът Алиш Арифов, както и председателят на културната институция Димитричка Ангелова.

„Скъпи жители на село Бисерци,

Уважаеми самодейци,

Благодаря сърдечно за тези 95 години на народополезна и будителска дейност. Това е родолюбива мисия, благодарение на която се опазват местните традиции, история и автентичен фолклор. На тези светли и красиви празници – Коледа и Нова година, ви поздравявам от цялото си сърце с пожелания за много здраве, успехи и късмет! Нека вашите домовете бъдат изпълнени с мир и благоденствие!“, каза в обръщението си пред публиката кметът на община Кубрат Алкин Неби.

Самодейците представиха своята програма блестящо, като получиха заслужените овации на публиката, а след песните и танците белобрадият старец раздаде подаръци на всички деца в залата. Подаръци имаше, освен за малчуганите, но и за вече порасналите деца.

ЧИТАЛИЩЕТО В БИСЕРЦИ ОТПРАЗНУВА 95 ГОДИНИ С КОНЦЕРТ И ПОДАРЪЦИ ОТ ДЯДО КОЛЕДАС прекрасен концерт самодейците при НЧ "…

Posted by Община Кубрат on Saturday, December 23, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе