Коледен благотворителен базар в ОУ“ Св. Паисий Хилендарски“ в село Езерче

През месец декември са едни от най-красивите празници от годината- Коледа и Нова година, свързани с най-чистите човешки емоции- любовта и топлината към семейството, приятели и скъпи на сърцето хора. Изпълнени сме с радост от многобройните изненади, жестове и подаръци.

Казват, че по Коледа стават чудеса!

YouTube

Тази Коледа всички деца и ученици от ОУ “Св.П.Хилендарски“-с.Езерче са вълшебниците, които сътвориха Коледното чудо.

Коледа вдъхнови  ученици, учители и родители от училището и преди коледната ваканция  на 15.12. 2023 г. за втора поредна година беше организиран Коледен благотворителен  базар.

Базара бе официално открит от г-жа Зюлейха Карман-директор на училището с връчване на представител от учителите  на плакета, който училището получи от инициативата „Доброволчеството носи щасти“ на специалната церемония във общинския културен център-гр.Разград, организирана от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към него в навечерието на 5-ти декември-Международен ден на доброволеца. Тази номинация е заслуга на всички учители, ученици и родители от активната взаимна работа и доброволчество през годината.  Г-жа Карман благодари на учениците, родителите и учителите за участието и съпричастността, за съвместната дейност и ангажираността им в общоучилищния живот.

Масите на Коледния базар бяха отрупани с ръчно изработени сувенири и декорации за елха, коледни картички, домашни сладкиши, чорапи и чехли, измайсторени от ръцете на нашите мили родители и баби. Всеки клас имаше на разположение щандове, които с помощта на учители, ученици и родители се отрупаха с толкова много коледни  красоти, измайсторени ръчно. Настроението беше празнично, съпроводено с  коледни песни в училищното фоайе. Цялото училище  бе обзето от коледния дух на добротворчеството. Тази година базарът не само привлече вниманието на учениците и персонала на училището, но и на широката общественост в селото. Една от ключовите черти на базара беше разнообразието на представените благотворителни стоки. Ръчно изработени артикули, кулинарни изкушения и уникални подаръци направиха посетителите да се чувстват като част от нещо по-голямо. Всички се забавляваха, продавайки и купувайки и допринесоха за поддържане на коледния дух.

В такива благородни и доброволчески каузи, личният пример е много важен. Затова директора се включи с лично участие- ръчно изработени сувенири: бижута и ключодържатели от епоксидна смола, свещници, химикали и др.

Класните ръководители  и учителите също дадоха своя личен принос с различни коледни изкушения, приготвени от тях.

За да ни подкрепят в благородната ни кауза,  в базара се включи и Сдружение „Жанета“ гр.Разград с прекрасни коледни сувенири. Благодарим на г-жа  Грациела Ранкова-председател на сдружението за подкрепата.

В крайна сметка всички – и продавачи, и купувачи, бяха доволни и щастливи. Най-голямото удовлетворение дойде след първото преброяване на събраните средства заедно с класни ръководители, ученици и родители.

Само за   около час и половина  бяха събрани 1 420,15   лева. Събраните средства в рамките на събитието са с около 400 лева повече в сравнение с 2022 г. Припомняме, че на миналогодишния Коледен благотворителен базар, организиранм за първи път, набраната сума бе 1 041,85 лв,

След повторно броене  от комисията по даренията, с приемно-предавателен протокол сумата бе предадена на директора. Проведе  се общо събрание на персонала в училище за запознаване с протокола от базара и  общата стойност на набраните средства. След решение на общото събрание, бе предложено след ваканцията да се  реши как  и за какво да се разпределят същите. Сумата е внесена по банковата сметка на училището.

Мили родители, ние Ви благодарим от сърце, защото смятаме, че посланието е много по-силно, когато децата виждат, че заедно със своите родители и учители работят за благородна кауза. Вълнението е още по-голямо в навечерието на светлите коледно-новогодишни празници. Бъдете здрави и нека добрината да се върне многократно при Вас!

Пожелаваме на всички да пазят своята вяра в доброто и да я предават на своите деца и на всички около себе си, защото благодарение на нея в живота се случват чудеса!

Благодарим  на Сдружение „ЖАНЕТА“, на Туче Челик (бивша наша възпитаничка), които подкрепиха нашия базар с лично участие.

„Благодаря на всички учители и ученици за усилията по осъществяване и реализиране на тази благотворителна кауза, за проявената инициативност и творчество, за щедростта и всеотдайността по време на училищния коледен базар“, сподели директорът на училището Зюлейха Карман.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе