Над 500 нарушения по пътищата в Разградско за последната седмица

529 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 1 до 7 януари 2024 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 212 фиша и 59 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства. В един от случаите причината е неправоспособност на водача, в другите два – употребата на алкохол.

През посочената седмица е регистриран едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

През последния месец на предходната година – декември 2023 г. на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 503 нарушения на скоростните режими. Общо 20 са установените водачи, които шофират след употреба на алкохол. При 13 от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Други 10 са управлявали превозни средства след употреба на наркотични вещества. Връчените електронни фишове са 540.

В дните от 1 до 9 януари 2024 г. с камери за видеоконтрол са заснети 245 нарушения на скоростните режими. Връчени са 35 електронни фиша.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе