Предстои шестият конкурс за рецитация на стихотворение, посветено на Васил Левски в Исперих

По повод 151 години от гибелта на Апостола на свободата и Патронния празник на Профилирана гимназия „Васил Левски“ – гр. Исперих, Община Исперих, съвместно с колектива на гимназията, отново организира конкурс за рецитиране на стихотворение, посветено на Васил Левски.

Конкурсът се провежда за шеста поредна година, като този път темата на рецитала е „Кой си ти, Апостоле?“. Конкурсът ще се проведе в два етапа – видео участие и присъствено участие на петте най-добре представили се деца и ученици във всяка възрастова група.

YouTube

Всяко дете/всеки ученик може да участва индивидуално с изразително изпълнение на едно стихотворение по избор, отговарящо на темата на конкурса. Участниците изпращат по един видеоклип с максимална продължителност 5 минути, с добро качество на звук и картина, на следния имейл адрес: [email protected].

Срокът за изпращане на видеозаписите е до 12:00 ч. на 26.01.2024 г.

Присъственият етап, на който независимо петчленно жури ще изслуша най-добре представилите се рецитатори, ще се проведе на 16 февруари 2024 г. от 15:00 ч. в Зала 1 към НЧ „Съзнание – 1891“ – гр. Исперих.

В конкурса могат да участват деца и ученици, записани в детските градини и училищата на територията на община Исперих. Те ще бъдат разделени в 4 възрастови групи:

Първа възрастова група – IV подготвителна група в детските градини;
Втора възрастова група – I-IV клас;
Трета възрастова група – V-VII клас;
Четвърта възрастова група – VIII-XII клас.

Повече за регламента на конкурса можете да видите в прикачения снимков материал, както и на следния линк: https://www.isperih.bg/bg/node/2196

За допълнителна информация:

Дияна Петрова, тел. за контакт: 0878 684 467
Аница Костова, тел. за контакт: 0876 02 61 62

ПРЕДСТОИ ШЕСТИЯТ КОНКУРС ЗА РЕЦИТАЦИЯ НА СТИХОТВОРЕНИЕ, ПОСВЕТЕНО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИПо повод 151 години от гибелта на…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Friday, January 5, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе