На 24 януари ще се проведе традиционният крос „Освобождение”, посветен на Деня на Разград

59-тото издание на лекоатлетическия крос „Освобождение” ще се проведе в сряда, 24 януари.

Състезанието се организира от Община Разград и Регионално управление на образованието – Разград със съдействието на спортен клуб по лека атлетика “Лудогорец”, гр. Разград и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Ученическа спортна школа „Руси Бухтев”, гр. Разград. Събитието е посветено на 28 януари – Деня на Разград и 146-тата годишнина от Освобождението на града от османско владичество.

YouTube

Стартът е в 14,00 ч. от площад „Възраждане”. Участниците ще бъдат разпределени в 8 възрастови групи. Най-малките са родени след 1.01.2015 г., да участват имат право и ветерани над 35 години. Между 300 и 2200 м.  са дължините на маршрутите съобразно пола и възрастта на състезателите. Класираните на първите три места във всяка възраст получават медали и предметни награди, а от 4 до 6-то място – грамоти и предметни награди.

Заявки за участие от страна на учебни заведения се приемат до 17.00 ч. на 23.01. 2024 год. в деловодството на Община Разград или на ел.пощи:  [email protected] и [email protected]. Заявките трябва да съдържат списък на участниците в кроса по възрастови групи и да са подписани от съответния директор на училището с приложен предсъстезателен медицински преглед. За жени, мъже, ветерани спортисти, ветерани спортуващи, за самостоятелно организирани групи на територията на Община Разград или извън нея, записването е на място с попълнена декларация за добро физическо здраве.

Пълният регламент и карта на маршрутите са публикувани на интернет сайта на Община Разград в секция „Образование и спорт“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе