Ученици от Кубрат се включиха в предизвикателството на МКБППМН „Превенция в училище“

Ученици от начален етап на образование при СУ „Христо Ботев“-Кубрат (1 „б“ и 4 „б“ кл.), с класни ръководители Шенал Исмаил и Цветомира Стоянова), в последния учебен час в петъчния 26 януари, отделиха минути за превенция. Събитието посветиха на световния ден на прегръдката, който се отбелязва на 21 януари.

Примери от ежедневието, които най-често водят до кризи в общуването, до влошаване на междуличностните отношения, до възникване на конфликти, породи дискусия, в края на която малчуганите си припомниха и обединиха в избора на позитивни техники, с които трябва ежедневно да си служим за да  снижим проявите на агресия, тормоз, насилие и да избегнем езика на омразата.

YouTube

С разиграване на ситуации, в които прегръдките и думите, с които показваме съчувствие, учтивост, уважение, благодарност и др.  малчуганите  изживяха приятни емоции и се убедиха в силата на онези прояви, които не изискват нищо, но правят чудеса в дадената ситуация, независимо от повода и участниците в нея. Посланието от събитието, оформиха по следния начин „Прегръдката – една от красивите форми на комуникация, която подобрява настроението, повишава нивата на окситоцин, „хормона на любовта“  и води до щастие“ .

За участието си, учениците получиха традиционните похвални грамоти от местната комисия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе