ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 5-годишната Ива е диагностицирана с тумор на малкия мозък

Ива е само на 5 години. Като всяко друго дете, с нетърпение очакваше коледните празници. Но малко преди Коледа, животът на Ива и семейството й се преобърна, когато тя, съвсем неочаквано, е диагностицирана с тумор на малкия мозък.

В началото на 2024 година е направена операция в Пирогов, за да се отстрани по-голяма част от тумора. След направени изследвания той се оказва злокачествен и много бързо растящ медулобластом, в последния 4-ти стадий, като вече са се образували няколко разсейки в гръбначния мозък.

YouTube

Единственият шанс за живота на Ива сега е да се направи протонна терапия, последвана от химиотерапия.

Лекари от Прага казаха, че това трябва да стане от 4 до 6 седмици след операцията, която се проведе на 4-ти януари. Центровете за протонна терапия има само на няколко места в Европа, като България не разполага с такъв.

В момента семействтото очаква оферти от чуждестранни болници и се надява на максимално бързо финансиране, за да може лечението да започне възможно най-бързо и в рамките на 6 седмици от операцията. За целта са нужни парични средства, които да се преведат на 100% при получаването на офертата. Всеки, който има желание да се включи в дарителската кампания, може да го направи ТУК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе