Класиката „Боряна“ от Йовков на сцена в Разград

Бисерът на българската класика „Боряна“ от Йордан Йовков на сцената на НЧ „Развитие 1869“ на 21 февруари от 19,00 ч.

Една чувствена, истинска история, която звучи актуално от времето на Йовков до наши дни.

YouTube

Чудесно предложение за учащи и възрастни, след посещението, на което ще се влюбят в творчеството на Йовков и ще преосмислят човешките ценности.

Архетипно сме свързани с Йовковия свят и неговите герои, а пиесата му отдавна се е превърнала в класика, един от шедьоврите на българската драматургия.

Златил и Боряна са знакови образи, атестат за майсторско актьорско превъплъщение. Конфликтът в пиесата става все по-актуален в съвременния ни консуматорски свят. Любовта не издържа под напора на материалното. Затова е нужна Боряна.

Играта на актьорите от Драматичен театър „Йордан Йовков“ Добрич е силно въздействаща, декорът правдиво подсилва задушевната семейна обстановка.

Режисьор на постановката е Стефан Спасов, сценограф Димитър Митев.

“Боряна” е история за краха на едно семейство. Сигурността и спокойствието на патриархалния уют в него са безвъзвратно разрушени, а греховете се унаследяват. За да оцелее, през нови грехове, всеки се домогва до пари и власт. И когато брат брата продава, се появява тя. Пееща, красива, усмихната, искрена. Учи на ценности, с които не се търгува – любов, прошка, честност, уважение.

Заповядайте, бъде гарантирана една смислена вечер с правдива история за пари, власт, алчност и любов!

Билети / 20 и 16 лв. / в Счетоводството на НЧ „Развитие 1869“ ул. „Антим I” № 1 ет. 3, от 14 до 18 часа всеки работен ден.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе