Избраха за първи път цар и царица на суджука в село Божурово

За първи път в кубратското село Божурово и община Кубрат се проведе празник на домашния суджук. Домакин на проявата беше Кметство Божурово, а организатори – НЧ „Божур – 1922“ със секретар Мариана Тодорова и кметът на селото Юджел Юсеинов.

Малки и големи се включиха в празничното мероприятие на селото, а общо 16 майстори на местния суджук премериха сили в три категории – за добър външен вид, за най-вкусен и за най-добре разточен и изсушен суджук.

YouTube

Тричленното жури в състав: Гюрсел Ферадов от Кубрат, Валентин Митков от Божурово и председателят на комисията Красимир Христов от Кубрат, определиха Цар и Царица на суджука в Божурово.

На трето място се класира Кадрие Велиева, която беше определена и за Царица на суджука. Второто място спечели Бейнами Велиев, а Цар на месния домашен колбас в Божурово стана Емран Юсуф – местен животновъд, който влага сърце и душа във всяко свое начинание.

Отличените получиха предметни награди, овации от присъстващите, а новият Цар беше облечен и в нова премяна с логото на празника. Освен короната, победителят получи също предметна награда, както и бутилка шампанско, осигурена от кмета на селото Юджел Юсеинов. Символът на царствеността беше поставен лично от кметът Неби.

Събитието беше уважено още от кметове на кметства, от председателя на Общинската партийна организация на Движението за права и свободи, Кенан Алиев, от жители и гости на съседни села.

Общинският кмет и кметът на селото домакин отправиха призив подобни мероприятия да се превръщат в традиции и в останалите населени места, посочвайки вече традиционните празници в селата Каменово, Медовене, Юпер и други.

Празникът в Божурово завърши с кръшни хора, наздравици и отлично настроение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе