НУ „Васил Левски“-Лозница въвежда STEM обучение

НУ „Васил Левски“ – гр. Лозница ще въвежда практическо STEM обучение в начален етап по две направления „Роботика и Кибер – физични системи“ и „Математика и Информатика“. Ще се обособят два STEM кабинета разположени един до друг на втория етаж в основната сграда на училището.Учебни часове ще се провеждат по следните учебни предмети – Компютърно моделиране, Математика, Човекът и природата, Човекът и обществото, Родинознание, Технологии и предприемачество и Английски език. Предвиждаме да изградим 3/три/бр. високотехнологични оборудвани и свързани класни стаи, като част от STEM средата.

Чрез изграждането на STEM среда в училището, ще успеем да повишим дигиталната грамотност и мотивация на учениците, както и ще предизвикаме интерес към учебния процес чрез цифровите и визуални технологии – подпомагайки развитието на практични умения и събуждането на интерес към съответните области. Чрез използване на оборудването в специалната образователна среда ще предизвикаме учениците към проява на творчество и ще повишим техните когнитивни умения като въздействаме на способностите им за учене не само чрез четене и слушане, но и чрез визуализация на конкретни задачи и тяхното решение, както и чрез стимулиране на тяхното лично участие в процеса на търсене на решения.

YouTube

Посредством новото оборудване, учителите ще имат възможност, освен теоретично, да подготвят младите хора технически и практически, възползвайки се от устройства отговарящи на всички съвременни изисквания и технологични тенденции. Несъмнено, това ще доведе до мотивацията и на самите преподаватели, давайки им възможност да разгънат пълният си потенциал с всички необходими ресурси на своя страна. По този начин, учениците ни ще могат да се насочат от по-ранна възраст към сферата, в която ще развият своите ключови и професионални умения. Работата в екип, аналитичното мислене, креативността, които биха развили ще бъдат ключови за тяхното бъдеще и успешно формиране не само като професионалисти в работата им, но и като активни граждани в обществото.Не се предвижда закупуването на допълнително специализирано оборудване за STEM.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе