423 нарушения по пътищата в област Разград за миналата седмица

423 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 12 до 18 февруари 2024 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 697 фиша и 95 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са седем шофьора, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства. В два от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употребата на алкохол.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец февруари на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 568 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 121.

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“ започна в понеделник. От 19 до 25 февруари контролните органи ще следят за спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения, свързани с ADR, разпоредбите на ЗДвП и КЗ.

Полицейската операция е организирана от ROADPOL заради факта, че голяма част от тежките пътно-транспортни произшествия по пътищата на Европа са предизвикани от водачите на автобуси и товарни автомобили. В първия й ден на територията на ОДМВР-Разград са проверени 15 товарни камиона и 2 автобуса. При пет от ТИР-овете са констатирани нарушения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе