Лудогорец отстрани ЦСКА 1948 за Купата, на полуфинала среща Хебър (ВИДЕО)

Лудогорец е последният полуфиналист за Купата на България, побеждавайки с 3:1 ЦСКА 1948 в Разград. Над всички в повторението на финала в турнира от миналия сезон, бе Тодор Неделев, който вкара два гола, но след това се контузи. Педриньо намали с красив гол, но направилият също силен мач Рик уби интригата с попадение за 3:1. На полуфинала шампионите ще срещнат Хебър.

Треньорът на „орлите“ Георги Дерменджиев не можеше да разчита на наказания Бърнард Текпетей. Той даде почивка на Серджио Падт, Сонко Сундберг и Клод Гонсалвеш, а за отбелязване е фактът, че за пръв път като титуляр в официален мач за шампионите игра Диниш Алмейда. Както е известно, той получи тежка травма по време на зимната пауза през януари 2022 г. и реално дебютира за Лудогорец вчера. Така разликата между последният му официален мач (27 декември 2022 г. за Антверпен) и първият за Лудогорец, е точно 429 дни. Ивайло Чочев, привлечен преди дни в Разград именно от ЦСКА 1948, бе оставен на пейката.

YouTube

Лудогорец започна интензивно и можеше да поведе в 6-ата минута. На отлична позиция се озова Руан, чийто удар обаче бе блокиран с отличен шпагат от Реян Даскалов. Малко след това Педриньо стреля с десния крак, но без да затрудни Симон Слуга. Веднага последва отговор на Лудогорец, като Тодор Неделев стреля от воле. Топката рикошира в защитник на ЦСКА 1948 и не намери целта. Последва много силна намеса на Емил Виячки, който със самопожертвувателен шпагат спря голов изстрел на Руан.

Логичното се случи в 17-ата минута. Тогава Тодор Неделев изпълни великолепно пряксвободен удар, пращайки топката в горния десен ъгъл на Генадий Ганев – 1:0 за шампионите. После Неделев центрира от корнер за Руан, който надскочи защитата на „червените“, но не уцели вратата. Последва нов пропуск за домакините. Направи го Рик, който не успя да завърши хубав свой пробив.

В 36-ат минута Кайо Видал затрудни до краен предел Генадий Ганев. Вратарят изби, но в гредата. При последвалия корнер Диниш Алмейда на два пъти опита да прати топката във вратата на гостите, бе блокиран.

Второто полувреме започна ударно за домакините. Тодор Неделев отбеляза второто си попадение в срещата. Той посрещна отбита топка и стреля силно по земя, топката рикошира в Емил Виячки и се озова в мрежата на Генадий Ганев – 2:0. Малко по-късно Неделев изведе елегантно Руан, който обаче не успя да прехвърли Ганев.

В 51-ата минута Талис можеше да намали пасива на ЦСКА 1948, но ударът му намери вратата. Това обаче се случи в 57-ата минута. Тогава Педриньо с невероятен изстрел не остави шансове на Симон Слуга, връщайки „червените“ в мача.

Малко по-късно Тодор Неделев опита да изненада Ганев от фаул, но този път вратарят спаси. Играчите на ЦСКА 1948 пак погледнаха към вратата на Симон Слуга, но хърватинът спаси удар на Бирсент Карагарен.

В 70-ата минута Тодор Неделев седна на земята, изпитвайки болка в левия крак. Последва бърза намеса на лекарския щаб, но бе преценено плеймейкърът да излезе от игра. Тепърва ще се види степента на неговата травма.

Десетина минути преди края на срещата Сон можеше да сложи точка на спора с далечен удар, който обаче не намери целта. В 81-ата минута всичко приключи. Якуб Пьотровски изведе Рик сам срещу вратаря, бразилецът заобиколи Генадий Ганев и плъзна топката в мрежата му – 3:1.

В неделя двата отбора играят един срещу друг в мач от първенството.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе