Кметът Добрин Добрев и заместник-кметът Елка Неделчева поздравиха потребителите в Дома за стари хора за Баба Марта

Кметът на Община Разград Добрин Добрев и заместник-кметът по хуманитарни дейности Елка Неделчева бяха гости на тържество за празника Баба Марта в Дома за стари хора днес.

„Този традиционен български празник е много добър повод да се заредим с положителни емоции от това, че с пролетта се заражда новият живот. За празника ви пожелавам най-вече да сте здрави и да имате добро настроение през целия месец март, наситен с празници“ – обърна се г-н Добрев към 70-те потребители на социалната услуга. Той лично връчи на всеки от присъстващите на тържеството възрастни хора мартеница. Освен индивидуалните имаше и общ подарък за всички – композиция от пролетни цветя, които могат да се засадят в градината на Дома.

YouTube

Г-жа Неделчева сподели с потребителите на Дома, че за нея днешният ден освен празник е и начало на ново работно място. От днес тя е заместник-кмет по хуманитарните дейности и в ресора й са социалните услуги, предоставяни от Община Разград, „от които се очаква да отговарят на потребностите и очакванията на хората, които се нуждаят от тези услуги“ – каза г-жа Неделчева. Тя пожела на възрастните хора дните им да са наситени с много усмивки, благодари им за това, което са допринесли, „за да можем да черпим опит и мъдрост от това, което сте постигнали“ – допълни заместник-кметът.

Деца от ДГ“Детелина“ откриха празничната програма в Дома за стари хора. Те представиха стихчета, песни и танци, посветени на Баба Марта. Освен много аплодисменти получиха от възрастните хора бонбони и покана пак да ги посетят.

В програмата участваха и тийнейджъри от Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания. Те представиха легенда за мартеницата, стихове, песни и народни танци. Накрая дойде и самата Баба Марта.

Участниците в програмата също получиха мартеници  от Кмета Добрин Добрев.

Posted by Община Разград on Friday, March 1, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе