Трети март в Исперих

Десетки граждани се събраха в неделя в центъра на Исперих да почетат паметта на героите, дали живота си за България. Тържественото честване на 146 години от Освобождението на страната ни започна в 10:30 часа пред паметника на хан Аспарух с ритуал по издигане на националния флаг на България от кмета на Община Исперих Белгин Шукри.

„Свободата изисква да я пазим – с дела, полезни на хората, и с преданост към истината и благото на общността. Нека по-често си даваме сметка, че от решенията и делата ни днес, зависи каква България ще завещаем на децата си утре. Нека направим всичко по силите си това да е България на разума, на стабилността и просперитета; и да се надяваме, че Те – нашите деца – ще продължат да съграждат онзи неин образ, който виждаха в мечтите си българските възрожденци – будители и духовни водачи, четници и революционери“ – каза в словото си кметът Шукри.

YouTube

В знак на признателност към всички, загинали за свободата на България, бяха положени венци и цветя.

С вълнуваща художествена композиция възпитаници на Детска театрална школа към НЧ “Съзнание-1891“ – гр. Исперих припомниха драматичната ни и героична история. Празникът продължи с танцовите и музикални изпълнения на танцов клуб “Ахинора”, възпитаници на Детска вокална група “Теменуга” към НЧ “Съзнание-1891“ – гр. Исперих и талантливата Борислава Цекова.

ИСПЕРИХ СЕ ПРЕКЛОНИ ПРЕД ГЕРОИТЕ НА БЪЛГАРИЯДесетки граждани се събраха днес в центъра на Исперих да почетат паметта…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Sunday, March 3, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе