Изложба на фотографа Мехмед Азиз в центъра на Исперих

Двадесет уловени от фотообектива на Мехмед Азиз мига на магично докосване до Лудогорието са материализирани в изложба в центъра на Исперих. Експозицията на открито, пред Културния дом в лудогорския град е по идея на общината, по повод настъпващата пролет. Това е 21-та своеобразна самостоятелна изложба на един от най-изявените фотожурналисти не само в нашия регион, но и в страната. Запленен от магията да запечатва образи още от далечната 1975 г., Мехмед Азиз е фотограф на Исторически музей – Исперих вече над три десетилетия, същевременно е и фоторепортер на Българска Телеграфна Агенция в Разградска област.

YouTube

Заснел е десетки хиляди фотографии в Археологически резерват „Сборяново“, но най-често снима различни събития и хора – от обикновения човек до премиери и президенти. Има множество публикации в централния и местния печат, негови фотоси са поместени в престижното издание „National Geographic“, чуждестранния печат, чуждестранни списания по археология. Участва в национални и международни конкурси и фотоизложби. Неотдавна негови фотоси от от снежната стихия в Лудогорието намериха място в световните електронни и печатни издания. Носител е на почетния знак на град Исперих.

В настоящата изложба обаче го преоткриваме като фотограф на любимото Лудогорие, което, по собственото му признание, иска да снима мирно и процъфтяващо. През неговия фотообектив Лудогорието е красиво през всички сезони на годината, през деня и през нощта, в слънчеви и дъждовни дни. Двадесетте макрокадъра са всъщност двадесет нови гледни точки, двадесет ракурса, които ни дават възможност да видим нови детайли от красотата на родния край и да отдадем дължимото на природата като велик творец и режисьор.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе