Лудогорец удари 2:0 Ботев на “Колежа” (ВИДЕО)

Лудогорец постигна 11-ата поредна победа като гост на Ботев Пд, и то с познат резултат – 2:0. Попаденията отбеляза Дуа и Пьотровски, като и двата бяха с глава. Така „орлите“ отново дръпнаха с 3 точки пред преследвачите Черно море и ЦСКА. Успехът на разградчани обаче беше помрачен от контузиите на Тодор Неделев, който се завърна на „Колежа“.

Тодор Неделев беше голямата новина при титулярите на Лудогорец. За пръв път той излезе на „Колежа“, но беше в състава на гостите. Георги Дерменджиев беше избрал атаката да води Квадво Дуа, а изненади в тима му нямаше.

YouTube

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендата Георги Попов-Тумби.

Лудогорец започна много активно срещата, като Рик и Текпетей се озоваха на добри позиции, но и в двата случая бяха в засада. След това удар на Текпетей бе отклонен от Там, а изпълнение на Рик се оказа много неточно. Натискът на разградчани даде резултат в 14-ата минута. Клод Гонсалвеш даде чудесен дълъг пас към Сон на левия фланг. Испанецът финтира Джеймс Ето’о и с левия крак качи топката на главата на Квадво Дуа, който не остави шансове на Игонен – 1:0 за гостите. Веднага след това Рик се разходи из защитата на Ботев Пд, но вместо да подаде, би от малък ъгъл и вратарят на „жълто-черните“ се справи.

Георги Дерменджиев получи лоша новина в 21-ата минута. Тодор Неделев, който влезе в кратка дискусия с фенове на домакините преди това, седна на терена. Той показа, че има контузия и няма как да продължи. Плеймейкърът напусна със сълзи на очите, а вместо него влезе Педро Нареси.

Лудогорец направи голяма крачка към успеха в 28-ата минута. Тогава след продължителна атака Аслак Фон Витри качи топката на главата на Якуб Пьотровски, който с много майсторско изпълнение не остави шансове на Игонен – 2:0.

В края на полувремето Ботев Пд можеше да стигне до попадение, като след центриране от ъглов Антонио Перера се озова напълно непокрит, но сякаш не очакваше топката и не нанесе удар. В последната секунда на първата част Ивелин Попов си откри позиция за стрелба, но би право в Серджио Падт.

На почивката треньорът на домакините Душан Керкез направи двойна смяна, като пусна Георги Николов вместо Мартин Секулич, а Екиже Укаки излезе вместо Янис Карабельов. „Канарчетата“ излязоха по-надъхани, но гостите действаха спокойно. Така в 55-ата минута Сон се озова зад защитата на Ботев Пд, но се зачуди дали да бие или да подава, и в крайна сметка Атанас Чернев изби.
Самуел Акере, който не игра особено добре, бе заменен от Мохамед Брахими, който като футболист на Пирин имаше отлични изяви срещу Лудогорец. В 72-ата минута Керкез заигра с трима централни защитници, като пусна на терена младия Ивайло Видев вместо крилото Уме Емануел. Пет минути след това Квадво Дуа се озова на позиция, но бе блокиран от младия Видев. В търсене на попадение Керкез пусна на терена и още един младок – Димитър Папазов.

В 83-ата минута на терена се получи тежък сблъсък между Брахими и Вердон. Това доведе до смяна на защитника на Лудогорец. Минута преди края на срещата гостите вкараха и трети гол. След центриране от фаул Руан стреля с глава, Игонен изби в гредата, като топката попадна в Дуа, който нямаше как да сбърка. Попадението обаче бе отменено заради засада. В продължението на срещата Папазов можеше да намали, но Падт спаси.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе