Настоящият и бившите областни управители на Разград отбелязаха 25-годишнината от създаването на институцията (ВИДЕО)

Вчера, 11 март, Областният управител Владимир Димитров събра на обща среща всички бивши областни управители на област Разград. Повод бе навършването на 25 години от създаването на Областна администрация Разград. Присъстваха почти всички областни управители – Пейчо Георгиев, д-р Валентин Василев, д-р Илиян Драмалиев, Петър Василев, Галина Георгиева, Манол Кившанов, Гюнай Хюсмен, Иван Борисов, Драгомир Златев и Владимир Димитров.

Преди четвърт век тази новосъздадена институция бе оглавена от покойният вече Димитър Мочев, който даде голям пример на следващите областни управители и през следващите години областна администрация се развиваше и усъвършенстваше, каза Владимир Димитров.

YouTube

Той представи няколко от основните акценти в работата му за периода от встъпване в длъжността в края на месец юли до днес.

Като една от основните му задачи, той заяви, че е била организирането и провеждането на честни и демократични местни избори в област Разград, като Димитров отчете, че изборите са преминали без проблеми.

Като най-голямо препятствие, което е трябвало да се преодолее по време на управлението в този период, той посочи двете бедствени положения – това в исперихското село Лъвино и бедственото положение в края на месец ноември, което бе обявено за цялата област Разград. Областният управител сподели, че и двете кризисни ситуации са приключили без жертви и измръзнали хора.

Димитров набеляза основни проблеми, които все още търсят своето разрешение и за които работи със своя екип – проблема с качеството на атмосферния въздух в град Разград и въпроса с високата цена на питейната вода. Той посочи, че е оказал съдействие за осигуряване на средства за подготовка на технически проект за модернизация на градската пречиствателната станция в град Разград на стойност 1 050 000 лв. Разказа също за инициативата, по която работи съвместно с „Водоснабдяване Дунав“ и управителя на фирма „Рока Къмпани“ за включването на три шахтови кладенци, които се намират на територията на предприятието, към водопроводната мрежа на град Разград. Целта на инициативата е да се спре главоломното покачване на цената на питейната вода в град Разград.

Областният управител сподели, че вече се работи по възобновяване дейността на ВиК асоциациите в област Разград, продължава и реставрацията на националния паметник на културата – джамията „Ибрахим паша“ в град Разград.

Заместник областният управител Ивелина Игнатова допълни представянето на свършеното досега с друга възобновена  дейност – работата на Областния съвет за превенция на домашното насилие. Тя разказа и за няколко нови инициативи, които са реализирани през периода, като например съвместната историческа изложба с Областна администрация Търговище.

Пълният отчет на Владимир Димитров е публикуван на сайта на Областна администрация Разград.

На срещата днес всички бивши областни управители си припомниха постиженията, които имат и приносът на всеки един от тях, в качеството им на областни управители.

Всички областни управители се събраха за обща снимка във фоайето на администрацията, която да остане за архива. С тях се снимаха и служителите на Областна администрация Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе