Директори на детски градини от Община Исперих взеха участие в Национална среща на предучилищното образование

Директори на Детски градини от Община Исперих взеха участие в Национална среща на предучилищното образование -18-20.03.2024 година в хотел Кингс Валей близо до Казанлък .Тук се срещнаха със заместник -министър Емилия Лазарова,експерти по предучилищно образование под надслов .

Акцентира се върху изграждане на площадки за обучение по безопасност на движението в над 400 детски градини. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова пред директори на детски градини на форум за предучилищното образование, организиран от Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България. По думите й за първи път се поставя толкова голям акцент на тези образователни институции в националните програми на МОН.

YouTube

Детските градини имат възможност за участие наравно с училищата в две от новите програми на министерството – „Без агресия за сигурна образователна среда“ и „Безопасност на движението по пътищата“. Сред специфичните цели на първата програма е развитие и ангажиране на общността в детската градина за създаване на сигурна образователна среда и превенция на агресията и насилието, подкрепа на образователна култура на взаимно уважение и зачитане на достойнството.

По втората програма ще бъдат изграждани площадки за обучение по БДП, което е и последователна политика на МОН през последните години.

Посещението се организира от Сдружение на работодателите -община Исперих ,в което членуват 21 преподаватели на детски градини и училища ,както и с любейзното съдействие на кмета на община Исперих инж.Белгин Шукри .

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе