Благотворителен турнир, организиран от Лудогорец събра 4400 лева за лечението на Мишо и Кристи

Най-малките футболисти на Лудогорец успяха да акумулират енергията на десетки съпричастни с каузата в помощ на две болни деца от Разград. Много емоции и положителен заряд донесоха срещите на футболния терен между малчуганите, които най-вече вдъхнаха надежда, вяра и кураж на семейството на Кристислава и Мишо, които страдат от Детска церебрална парализа.

Равносметката след двудневния благотворителен турнир в помощ на лечението на двете деца е 4400 лева. В името на доброто се обединиха всички работещи в Лудогорец – треньори, служители в клуба и ръководители.

YouTube

Двата дни децата ритаха топка не за да спечелят нещо за себе си, а за да дадат „криле“ на братчето и сестричето и да им покажат, че не са сами в нелеката битка. Турнирът се превърна в истински футболен празник, а „орлетата“ увлякоха в своята мисия още 6 отбора от страната, които пропътуваха разстоянието до комплекс „Гнездо на орли“, за да покажат, че заедно са по-силни.

На терена се представиха 11-годишните „орлета“ на Светльо Иванов и най-малките играчи на 9 години, водени от Христос Доков. В състезанието за деца, родени през 2013 година, първенци станаха момчетата на Лудогорец. Силната им игра както в атака, така и в защита, им позволи да спечелят турнира убедително, записвайки единствено победи, без да допуснат гол в собствената си мрежа. Те победиха с 1:0 Локомотив (Горна Оряховица), с 2:0 Спартак (Варна), а на финала се наложиха с категоричното 5:0 срещу Тракия (Пловдив). „Доволен съм от показаното на терена, от играта на момчетата. Благодаря на всеки дошъл да подпомогне благотворителната кауза“, коментира треньорът на 11-годишните „орлета“ Светльо Иванов.

Втори се класира отборът на Тракия (Пловдив), които пропътуваха четири часа, за да се включат в благотворителното издание на турнира. На трето място завърши Локомотив (Горна Оряховица), четвърти станаха играчите от Севлиево, пети финишира Дунав (Русе) и шести се класира Спартак (Варна).

В турнира при 9-годишните деца футболистите, тренирани от Христос Доков, надвиха Спартак (Варна) с 5:3. Те допуснаха две загуби – с 2:4 срещу Дунав (Русе) и с 2:5 срещу Ботев (Пловдив). Крайното класиране обаче беше без значение. Купите и медалите бяха заменени от радостта и удовлетворението, че всички заедно помогнаха на децата в нужда.

Огромни благодарности към отборите, които подадоха ръка за реализирането на турнира „Да помогнем заедно на Мишо и Кристи“, отправя лично Светльо Иванов, както и целият екип на Лудогорец.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе