Света тържествена литургия в храма в село Беловец

В църковния храм „Свети Георги“ в кубратското село Беловец днес се проведе Света тържествена литургия, която отслужи Негово преосвещенство Главинишки епископ Макарий- викарий на Русенския митрополит Наум. Съслужители на Негово преосвещенство бяха свещеници от Русенска епархия и предстоятеля на храма в с. Беловец протойерей Валентин Добрев.

Празничната литургия беше уважена от Кмета на община Кубрат Алкин Неби, кметът на селото Ерсин Ахмед, жители и гости на Беловец. След службата Негово преосвещенство отправи към всички присъстващи, от свое и от името на митрополит Наум, благопожелания за много здраве и щастие.

YouTube

По време на срещата с кубратския градоначалник стана ясно, че на 21 април /неделя/ 2024 г. епископ Макарий ще извърши обновление и света литургия след цялостния ремонт на църковния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Кубрат.

СвОбщина Кубрат припомня, че в църквата бяха възстановени стенописите, иконостасът и олтара. По проект беше извършен цялостен ремонт на покрива, фасадата, купола, камбанарията, междухрамовото и външно пространство, включително и зеленените пространства към църквата.

В БЕЛОВЕЦ ОТСЛУЖИХА СВЕТА ЛИТУРГИЯ – В КУБРАТ ПРЕДСТОИ ОТКРИВАНЕ НА ОБНОВЕНАТА ЦЪРКВАВ църковния храм "Свети Георги"…

Posted by Община Кубрат on Saturday, March 30, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе