Ученици и учители от начален етап от училището в село Езерче с престижни награди от Национални конкурси

Ученици и учители от начален етап в ОУ „Св. П. Хилендарски“ – село Езерче бяха удостовени с престижни награди от Национални конкурси.

1. Мейра Хаджиахмедова, ученичка от 2.клас е с награда-1-во място в XXVIII Регионален конкурс „ПИЖО И ПЕНДА“ (раздел пано и първомартенска украса), организиран от ЦПЛР-ОДК,,Анастас Стоянов“-Шумен.

YouTube

2. Колективна награда за учениците от 2 кл., ЦДО (3-4 ) и 1. клас (с преподаватели: Юркие Хаджиахмедова, Иван Русев, Семиха Карамустафа) от IV-ти Национален конкурс по изобразително и приложно изкуство ”МАГИЯТА НА ИЗКУСТВОТО” РУСЕ 2024, организиран от Общински детски център за култура и изкуство – Русе, посветен на 1 март – Ден на любителското творчество и на Баба Марта.

Жури, с председател художничката и изявен скулптор Мая Кубратова, преподавател в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе е прегледал повече от 300 работи на деца от над 50 училища и Общински детски центрове за култура и изкуство от цяла България за да се определят победителите в два раздела – „ЖИВОПИС“ и „ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО“ в три възрастови групи:

– Първа група – от 1 – 4 клас
– Втора група – от 5 – 7 клас
– Трета група – от 8 – 12 клас.

Наградени са 40 индивидуални участника и 24 творчески колектива сред които и ученици от ОУ „Св.П.Хилендарски“-с.Езерче.Отличените участници получиха своята награда по пощата – грамота и плакет от организаторите.Творбите им ще бъдат експонирани в навечерието на 1 юни – Международен ден на детето, заедно с отличените от предстоящия V Национален ученически конкурс за детска рисунка и илюстрация „Светът е цветен за всички детски очи“ Русе – 2024.

3. Мелих Хюсменов-ученик от 2. клас (преподавател Лейля Чалъкова) е с поощрителна награда от Национален конкурс за детска рисунка “Баба Марта ни закичи с минзухар и кокиче” 2024 г, организиран от Народно читалище „Пробуда – 1880 г. Бургас”.

Всички отличени ученици и учителите, които са ги подкрепяли, получиха допълнително награди и грамоти от училищното ръководство, които връчи г-жа Зюлейха Карман-директор на училището.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе