11 бивола избягаха от ферма в село Малък Поровец, търсиха ги с дрон

Сигнал за посегателство върху животновъдна ферма в исперихското село Малък Поровец е получен около 8.30 часа на 16 април.

57-годишният собственик уведомил Районното управление в Исперих, че от заградено дворно място в местността „Кантара“ са изчезнали 11 броя биволи. Незабавно са предприети оперативно- издирвателни действия и заградителни мероприятия. Служители на РУ-Исперих и ОДМВР-Разград са претърсили гористи и затревени местности.

YouTube

Заради пресечените терени е вдигнат дрон, за да се огледат околности и по-далечни ниви. След 24-часово разследване се оказва, че няма извършена кражба. Животните се върнали сами, като преди това са съборили ограда и преминали извън дворното място.

При проверката се оказва, че те нямат ушни марки и не са регистрирани по законовия ред, поради което ще бъдат сигнализирани компетентните контролни държавни институции. Установено е, че във фермата има общ работник, чийто статут ще бъде проверен от Инспекцията по труда.

Това е втори сигнал от собственика на фермата, който миналата седмица съобщи в полицията, че на 11 април са откраднати 15 овце от стопанството. Заявената тогава щета възлизаше на 4 500 лв. След хвърлен от полицията 24-часов ресурс за издирване на животните, се оказа, че няма извършена кражба.

Откраднаха 15 овце от имот в село Малък Поровец

 

Водят се проверки по чл.194, ал.1 от НК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

dm petroleum

Върни се горе