Първокласници от Кубрат станаха част от маратон на четенето

На 18 и 19 април тази година, с две последователни събития   учениците от първи „б“ клас при СУ „Христо Ботев“ се включиха в 19-то издание на „Маратона на четенето“. Инициативата тази година  година се отбелязва в периода 25 март-30 април 2024 година.  С  подкрепа на образователната програма на местната комисия „Превенция с приказки“ и посещение в детския отдел на градската библиотека, малчуганите откликнаха на предизвикателството, като отделиха време не само  за четене, което се случи в часа на класа с гост Надие Карагьозова, но и се записаха като читатели в градската библиотека и се запознаха с фонда от детски книги, които всеки ученик трябва да знае. С избора и прочита на приказката „Лъжецът и истината“ с автор Светослав Минков, класният ръководител Ш. Исмаил и кубратския секретар насочиха вниманието на малките слушатели към вечната тема свързана с ценностите и добродетелите, които ежедневно трябва да развиваме за да сме успешни във всички сфери на живота. Колко ценна и важна е истината,  лъжата прави ли ни добри са въпросите, които отвориха тема за събеседване.

YouTube

Маратонът на четенето,  е част от Националната програма „Походът на книгите“, организиран ежегодно от Българската библиотечно-информационна асоциация и Асоциация „Българска книга“. Посвещава се на Международния ден на детската книга – 2 април, и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

В края на срещата, първокласниците поднесоха изненада на кубратския секретар, като я изпратиха с букет цветя в знак на благодарност от родителите им и ръчно изработени картички от всяко дете с думата „благодаря“ и признателни думи за съвместната работа и сътрудничество.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе