Инициативата „Маратон на четенето“ в ДГ „Дора Габе“ в село Ясеновец

На 18 април заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим посети Детска градина „Дора Габе“ в село Ясеновец и се срещна с част от малчуганите в нея заедно със секретаря на НЧ“Св. Св. Кирил и Методий“-Ясеновец Сали Сабри.

YouTube

Децата сами избраха какво да им прочете заместник-кметът – приказката „Червената шапчица“.  След като изслушаха една от любимите си приказки децата си поговориха с г-жа Расим за част от поуките от приказката – дали си говорят с непознати, дали са внимателни и дали споделят всичко с родителите и учителите си. Децата бяха активни и любопитни, благодариха на заместник-кмета за интересната среща, поздравиха я с песен и я изпратиха с усмивки и покана пак да посети тяхната детска градина.

Директорът на детската градина Павлина Тончева представи на заместник-кмета Хабибе Расим част от дейностите по последния проект, който екипът на градината реализира – „Интеркултурен модел на детска градина“, финансиран от ЦОИДУЕМ. Детската градина в Ясеновец е единствената в община Разград с одобрен проект по тази програма, по нея е заложено обучение чрез съхраняване и популяризиране на обичаи и традиции на всички етноси в населеното място. Проектът приключва в края на юни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе